View Full Version : selamlar
slave4females
01-27-2003, 8:22 AM
bu forumu takıp eden hukuk ogrencısı veya avukat olan varmı,sormak ıstedıgım bazı sorularım var.
peritus
01-27-2003, 11:20 AM
Hayrola ?
Belki yardımımız dokunur...
slave4females
01-27-2003, 3:16 PM
mesajımla ılgılendıgın ıcın oncelıkle tesekkur ederım toe,bu konuyla daha dogrusu bu forumla hıc alakası yok bu soracagım seyın ama benım sormak ıstedıgım sey yurt dısına paket yollarken yollayabılecegımız seyler hakkında herhangı bır sınırlama varmı,meselenın aslı yabancı ulkede bır arkadasım varda benden bazı seyler almamı ıstedı onun ıcın,bu yuzden ogrenmek ıstedım.
peritus
01-27-2003, 3:36 PM
İstersen toesucker_tr@hotmail.com adresine detaylı yaz.
yardımcı olmaya çalışırım...
Ne de olsa 10 sene yurtdışında çalıştık...
Svg
Net_Rider
01-28-2003, 6:41 AM
Slmlar...
ben dıs ticaret ile ugrasıyorum...bildigim kadarını anlatayım...
TR'den yurt dısına gonderilecek mallar genelde TNT, DHL, Fedex, vs. gibi firmalar ile gondeririz. Bu noktada onemli olan paketin iceriginin ticari mal olup olmadıgıdır. Bu nasıl belirlenir dersen tamamen gumruk memurunun insiyatifinde!!! Eger ticari mal degil ve miktar olarakta az (2 - 3 kg.'lık) bir paket ise yukarıdaki bahsettigim firmaların kendi matbuu proforma formları var onu doldurur gonderirsin. Ama paket icerigi dikkat cekici ise gene problem olabilir... Mesela bir paket 3kg gelmesine ragmen icinde hediye / promosyon olarak belittigin 50 tane casio saat bir problemdir. Miktar fazla olan durumda da soyle bir yol izlenir. Bahse konu mal icin bedeli (makul bir rakam) belirtilerek, fatura kesilir ve altına bedelsizdir diye ayrıca belirtilir ve bir gumruk komisyoncusu aracılıgı ile bedelsiz ihracat seklinde gonderilebilir. Mesela ben onumuzdeki hafta US'deki bir müsterime TR'deyken 58 model motosikleti icin aldıgı hurda parcaları gondericem ve yukarıda belirttigim gibi bedelsiz ihracat seklinde cıkıcam cunku mal miktarı 112kg. !! Umarım bunların bir faydası dokunur... baska soracakların varsa e-mail adresim: net_rider_73@yahoo.com
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.